Oana Holobîcă

Absolventă a Universității Babes-Bolyai Cluj Napoca Facultatea de Educație Fizică și Sport, licențiată în kinetoterapie și motricitate specială, masterand în kinetoterapia afecțiunilor aparatului locomotor. Experiența clinică de peste 10 ani în recuperarea afecțiunilor coloanei vertebrale. 

Mi-am dorit dintotdeauna să fiu un sportiv de performanță, ai mei însa îsi doreau să fiu un doctor de succes iar de aici s-a născut dorința mea de a fi fizioterapeut pentri a îmbina medicina cu exercițiul fizic.  

Am pornit încrezătoare pe acest drum, iar după ce am absolvit facultatea și m-am licențiat în kinetoterapie și motricitate specială, în 2008 am plecat la un schimb de experiență în Italia, Brescia. 

Am profesat aproximativ  3 ani la Ambulatoriu FisioMed Brescia, în care m-am specializat alături de Laura Copaciu și dr. Dario Perriccioli în reeducare posturală , pilates reformer, specializări aprofundate prin lucrarea de dizertație.

Alte specializări acumulate sunt:  

  • Hidrokinetoterapia
  • SpaceCulucru
  • Hidrokinetoterapie
  • Terapia TECAR

Însă dragostea de țară și de familie m-a făcut să mă întorc acasă și prin cunostiințele dobândite să-i scap de durere și să aduc zambetul pe buze alor mei români! Conștentizarea și mai mare a dorinței de a „construi” în țara mea a venit în momentul când după terminarea recuperării un influent om de afaceri al Italiei mi-a spus că noi românii suntem coloana vertebrală a Italiei! 

Ajunsă acasă am descoperit kinetototerapia computerizată Backfix, colaborând cu Daniela Schor și Vladimir Schor fondatori ai primului centru din Romania care a utilizat biofeedback-ul computerizat în kinetoterapie. A urmat apoi o colaborare cu Dr. Ovidiu Palea și specializarea mea în BIODEX, cel mai popular și avansat dinamometru robotizat din lume pentru testare obiectivă și recuperare neuro-articulară, iar apoi m-am specializat în terapia miofascială alături de Alexandru Grigore. Am avut deosebita onoare să lucrez cu sportivi de înaltă performanță, triatlonistul campion național Ciprian Bălănescu, Ironman Mihai Baractaru, „zburătorul” Toma Coconea, marele ciclist Alexandru Ciocan, atleții Roman Răzvan, Alexandru Circu și o colaborare cu Clubul Seven. Pacienții pe care am avut onoarea să-i servesc au fost oameni cu un nume sonor în lumea fotbalului, Emeric Ienei și Nicolae Badea, și lista poate continua de la cei mai de succes avocați, oameni de afaceri renumiți, oameni politici, miniștrii, până la oamenii obișnuiți. Toți aveau câte o poveste unică și un lucru în comun „durerea”, așă că prin abordare diferită, prin personalizare diferită, am adus zâmbete și am spus împreună ”zero durere”. 

Între timp am dezvoltat și o frumoasă colaborare alături de Clubul Dinamo Karate unde învăț atât copii cât și  seniori, să-și îmbunătățească  tehnica, și astfel să obțină o performanță mai bună. Sunt bucuroasă să lucrez alături de campioni, vicecampioni europeni și campioni modiali cum sunt: 

Iancu Traian, Sandu Alexandru, Ioniță Claudia și Mirea Alexandra.

În cei peste 10 ani de experiență am avut șansa să lucrez cu pacienți ce aveau vârsta cuprinsă intre 3 luni și 94 ani.

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și rămâi conectat la noutățile platformei RestartiX.